Život na Zemlji počiva na sposobnosti biljaka da uz korištenje sunčeve energije u svojim stanicama sintetiziraju organske spojeve nužne za opstanak cjelokupnog Zemljinog biosustava.

Nažalost, eksplozivni razvoj industrijske civilizacije nekim svojim tehničko-tehnološkim rješenjima ozbiljno je ugrozio razvoj i opstanak cjelokupne biosfere. Prekomjerno korištenje sintetskih tvari u poljoprivredi, nekontrolirano zagađivanje prirode otpadnim tvarima iz industrije, prometa i drugih ljudskih djelatnosti ozbiljno ugrožavaju sposobnost cjelokupnog biosustava da se kvalitetno obnavlja.

S jasnim ciljem da se barem u jednom dijelu ljudskog djelovanja na prirodu smanje negativni učinci,1987 godine grupa znanstvenika radeći na projektu AGROVIT, iz različitih znanstvenih disciplina, pokrenula je akcije usmjerene u organsko biološku proizvodnju biljaka.

Svjesni da do danas nije pronađena zamjena za prirodni proces kojim biljke proizvode organsku tvar koristeći jednostavne molekule i sunčevu energiju,imali smo viziju zašto i kako napraviti proizvode koji su ekološki prihvatljivi.

Njihova upotreba smanjuje „kemizaciju“ poljoprivrede, unapređuje zaštitu okoliša čuvajući zrak, tlo, rijeke, jezera i podzemne vode od nepotrebne kontaminacije,stvarajući uvjete za bolji rast biljaka s kvalitetnijim i mnogobrojnijim plodovima.

U tom pravcu 1989 razvijen je, te službeno analiziran od strane Agronomskog fakulteta iz Zagreba, AGROVIT, preparat koji biološko -kemijsko-fizikalnim osobinama osigurava prirodno visokovrijedno i visokoučinkovito biljnu hranjivo a kroz to i biljnu proizvodnju kvalitetnih i visoko vrijednih biljaka bez štetnih utjecaja na okoliš.

Sam put i vizija projekta te učinkovitost i uspjeh proizvoda vodili su nas ne samo kroz istraživanja in situ koja su provodile mjerodavne institucije u Hrvatskoj, Sloveniji, Kanadi i JAR-u, nego i kroz spoznaje u ovih dvadeset i sedam godina dobivene od mnogih korisnika koji su u svojim maslinicima, vinogradima, voćnjacima, vrtovima i cvjetnjacima uočili i potvrdili djelotvornost ovog ekološkog poboljšivača tla.

Novi iskorak učinili smo nakon ovih 27 godina i uz našu dosadašnju prisutnost na domaćem i inozemnom tržištu, znanje, te strani kapital osnovali društvo ECOVIT1989 d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu i proizvodnim pogonom u Gorskom kotaru koji obiluje pomno odabranim prirodnim materijalima anorganskog i biljnog podrijetla ugrađenim u naše ekološke proizvode koje prodajemo ne samo u nas i u ostalim zemljama EU, nego i u Južno Afričkoj Republici pod imenom ECOVIT.

 

 Viziju koja je nastala 1987. godine pretvorili smo u proizvode kao što su AGROVIT i AGROVIT HSF čija je proizvodnja svakodnevna, a o njihovoj kvaliteti govori njihova učinkovitost i rezultati potvrđeni i od strane vas, korisnika, te činjenica da su certificirani kao ekološki u Hrvatskoj i inozemstvu.

Ponosni smo na naše proizvode koji između ostalog sadrže makro i mikro elemente, aktiviraju pasivni hranidbeni potencijal tla, utječu na rast i razvoj biljaka i njihov imunitet, uravnotežuju strukturu tla i pH, potiču razvoj mikro i makroorganizama tla. Njihov sastav, kvaliteta, način primjene i rezultati potvrđuju kroz sve ove godine da je POVRATAK PRIRODI ispravno odabrani put.

Ponosni smo i na vas, korisnike naših ekoloških proizvoda, koji njihovom primjenom također živitei djelujeteekološki tezahvaljujući svojim pozitivnim iskustvom drugima preporučujete korištenje AGROVITA i AGROVITA HSF.

S naše strane možete očekivati nove ekološke proizvode, a od vas očekujemo korisne savjete i sugestije jer živite s vašim biljkama i našim proizvodima i uočavate pozitivne promjene, ne samo u povećanoj količini nego i u visokoj kvaliteti proizvoda što je osnovna vizija i cilj našeg postojanja.

 

Za vaše iskazano povjerenje još jedanput hvala uz našu misao vodilju:

S poštovanjem
Direktor Uprave
Goran Štimac